PKN
Hervormde en Gereformeerde kerk Twijzel
 
Foto's kerkelijke activiteiten Hervormde Kerk 2015 Foto's kerkelijke activiteiten Hervormde Kerk 2015
Kerstontbijt 2015Volkskerstzang 2015

Italiaans fietsdiner 2015

  

Tiny heet iedereen welkom op de eerste locatie, de tuin van het Simke Kloostermanhuis. Ze vertelt iets over de fietsroute en daarna geniet iedereen van het voorgerecht: bruschetta met tomatentapenade en een glaasje prosecco.

                                Vervolgens fietsen we naar de Alde dyk waar Bregt Boersma een overheerlijk hoofgerecht klaar heeft staan: pasta met een tomatengroentensaus en een salade. Zittend aan een hele lange tafel waant iedereen zich in Italië.

                           

                                  

We stappen weer op de fiets en komen terecht op weer een heel andere locatie, het boerenerf van Berend en Tiny van der Wal. Hier wacht ons het nagerecht: tiramisu en panna cotta, vergezeld van een glaasje limoncello.

Het is al bijna donker als we weer vertrekken naar de laatste locatie aan de Wedze. Bij Gosse en Jettie Holwerda drinken we koffie en thee met zelfgebakken Italiaanse koekjes en voor de liefhebbers een glaasje grappa.

  

Het was een fantastische avond en zeker voor herhaling vatbaar.


Palmpasen in de Petruskerk.

Tiny heeft een mooie Palmpaasstok gemaakt, Berend zet de
haan er nog even op.We beginnen de dienst in het lokaal met koffie. We zingen lied 550 en we horen het verhaal van de intocht in Jeruzalem.

De kinderen krijgen uitleg over de symbolen van de palmpaasstok.In de kerk staat de verbeelding van ons 40 dagenproject Open je handen. De verhalen gaan over het werk van de broeders van Taizé in Bangladesh.                                                                                                       


In optocht naar de kerk voor het vervolg van de dienst. 

                                      


                
                           
terug
 
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.